Sarmale de post in frunze de stevie

de Bucataras in Mancaruri de post, 1 Apr 2019 | 5330 vizualizari

 

Poate pare ciudat sa nu folosesti carne in sarmale, insa versatilitatea lor iti permite sa folosesti o multitudine de alte ingrediente. De ce sa nu se bucure si vegetarienii de astfel de minunatii?!

 

INGREDIENTE

  • 4 legaturi de frunze de stevie proaspata
  • 200 g de linte rosie aleasa si spalata in prealabil
  • 3 morcovi dati pe razatoare
  • 100 g alune caju
  • 2 cepe date pe razatoare
  • 400 g ciuperci
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 2 crengute de rozmarin
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 1/2 lingurita de sumac
  • 1/2 lingurita de turmeric
  • 1/2 legatura de patrunjel proaspat tocat
  • 900 ml de bulion calitativ
  • sare si piper dupa gust
  • ardei iute uscat, maruntit (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post in frunze de stevie:

Amesteca cimbrul, sumacul, curcuma, scortisoara, sarea si piperul intr-un bol;
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si soteaza ceapa si morcovii;
Adauga condimentele si amesteca bine;
Caleste pentru 2-3 minute si adauga 400 ml de bulion si putina apa;
Lasa cateva minute, cat sa scada si da compozitia de pe foc;
Intre timp prajeste alunele caju intr-o tigaie incinsa si zdrobeste-le intr-un mojar;
Dupa ce s-a racit compozitia principala amestec-o cu lintea;
Urmeaza sa adaugi ciupercile pe care le tai cubulete, alunele caju si patrunjelul tocat;
Taie cotorul frunzelor de stevie si opareste-le putin in apa fiarta; Lasa-le la scurs, sterge-le de apa, iar cand s-au racit apuca-te si impatureste-le cu compozitia;
Asaza pe fundul vasului 2 linguri de ulei si cateva frunze de stevie;
Fa un pat din sarmalute, adauga putin bulion deasupra si 1 crenguta de rozmarin;
Adauga alte cateva frunze de stevie deasupra, un alt strat de sarmalute, o alta crenguta de rozmarin si nu in ultimul rand, bulion;
Pune apa fierbinte pana acoperi ultimul strat de sarmale, pune capacul si introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 160 de grade;
Verifica-le din cand in cand sa vezi daca au fiert – stevia fierbe mult mai repede si decat vita de vie sau varza murata;
Odata fierte, creste temperatura cuptorului la 210 grade, scoate capacul si lasa-le cateva minute cat sa se rumeneasca;
Serveste-le cu iaurt sau smantana rece si putina mamaliguta sau paine de casa;
Te sfatuiesc sa le incerci. Mult mai usoare si totodata mai savuroase decat sarmalele cu care ai fost obisnuit pana acum.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post in frunze de stevie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rosii umplute de post